1.4k 0

Disa Mënyra të Thjeshta për të Mbajtur Pastër Kuzhinën Tuaj

Të paktë janë njerëzit që me të vërtetë pëlqejnë të kyrejnë të gjitha detyrat e pastrimit të kuzhinës.

Të mbash pastër kuzhinën mund të jetë një sfidë e vërtetë sepse janë një milion gjëra që duhet të hidhen, të fshihen, të riciklohen dhe të pastrohen.

Prandaj është e kuptueshmë që ndonjëherë nga mbingarkesa është më e lehtë të mos pastrosh fare.

Prandaj gjëja më me vend që mund të bësh është t’i japësh vetes një pushim nga presioni për të kryer çdo ditë detyra të caktuara.

AgroWeb.org në këtë artikull do t’ju njohë me disa hile të vogla, që mund t’ju ndihmojnë në plan afatgjatë për të mbajtur pastër kuzhinën.

Largoni çdo ushqim të skaduar nga frigoriferi juaj

Nuk ka gjë më të keqe sesa një enë me ushqim të mykur, që as nuk e mbani mend se çfarë ka qenë më parë.

Përgatisni mëngjesin ose drekën për ditën e nesërme

Përgatitja e mëngjesit ose drekës tuaj një ditë më parë, do të thotë më pak rrëmujë.

Riorganizoni sirtarët tuaj

Pavarësisht se çfarë mbani në to, riorganizoni sirtarët në mënyrë që të familjarizoheni me atë që është brenda.

Pastroni rubinetin e lavamanit të kuzhinës

Vetëm se është vendi ku pastroni gjërat e tjera, nuk do të thotë se nuk ka nevojë për pastrim.

Pastroni lavamanin me sodë buke dhe uthull

Hidhni 1/4 filxhan sodë buke në kanalin kullues të lavamanit dhe shtoni me ngadalë 1/2 filxhani uthull të bardhë.

Lëreni për 15 minuta, pastaj derdhni ujë të nxehtë për ta pastruar.

Fshini pjesën e përparme të furrës tuaj

Duke qenë se furra rrallë është në nivelin e syve, ju nuk e vëreni se sa pis mund të jetë.

Fshini të gjitha dorezat e dollapëve dhe sirtarëve

Dorezat shpesh grumbullojnë shumë papastërti, të cilat mund t’i bëjnë të duken keq. Por jo vetëm dorezat kanë nevojë për pastrim të rregullt, gjithashtu edhe sipërfaqet e tjera duhen pastruar sa më shpesh.

Ndryshoni peshqirët e kuzhinës

Vendosini për t’i larë peshqirët e pista të kuzhinës dhe varni disa të pastra.

Fshini zonën sipër sobës

Pjesa e sipërme e sobës ka gjithashtu nevojë për një pastrim të shpejtë herë pas here, për të hequr qafe yndyrën dhe grumbullimin e vajit.

Pastroni dërrasën ku prisni ushqmet e ndryshme

Spërkasni sipërfaqen me një lugë gjelle kripë të trashë dhe me anën e një limoni të prerë në gjysmë fërkojeni për të hequr njollat./AgroWeb.org