nga AgroWeb më 7 April, 2022

Caracat e Vogla, Frutat e Harruara të Shqipërisë

Në Shqipëri, caracat janë konsideruar si shenjë dalluese e kopshteve dhe bahçeve në shumë zona të vendit. Caracat, frutat e famshme të fëmijërisë së shumë prej nesh besohet të kenë origjinën në Evropën Jugore. Por gojëdhënat tregojnë se origjina e këtyre kokrrave shtrihet përtej deri në Himalaje. Këto fruta në Shqipëri njihen edhe si çercem […]

nga AgroWeb më 13 August, 2020

Fidanët E Veçantë Nga Fermeri Dibran – Sjell Në Shqipëri Dardhën Japoneze

Fermeri dibran Zija Keshi, i njohur për sjelljen në Shqipëri dhe kultivimin e disa varieteve më të rralla të frutave ka nisur prodhimin në sasi të kufizuara për momentin të dardhës japoneze ndërsa vijon kultivimin e frutave medicinale si aronia, goji berry, boronicat etj. Ai ka rritur prodhimin e frutave medicinale ashtu si edhe frutave […]