nga AgroWeb më 11 November, 2022

Dëllinja e Zezë – Si të Përgatisni Kurën për Pastrimin Rrënjësor të Mushkërive

Dëllinja është një nga pemët me shtat mesatar më të rritura në Evropë dhe veçanërisht në Shqipëri. Varieteti më i përhapur i pemës së dëllinjës është Juniperus communis. Kokrrat e dëllinjës janë ndër më të përdorurat në mjekësinë popullore, kryesisht për të trajtuar problemet me stomakun, urthin, fryrjet, mungesën e oreksit, infeksionet e aparatit tretës, […]

nga AgroWeb më 28 October, 2022

Hardiçi i Dëllinjës, Pastruesi Magjik i Veshkave dhe Mushkërive – Ja si Përgatitet

Kam qenë fare e vogël kur disa miq të gjyshit tim, të cilët jetonin në fshatin Kus, poshtë Qafë Krrabës, na sillnin thasë me fruta të vogla, që disa kohë më pas mësova se quheshin dëllinja. Deri në dimër familja ime nxirrte si për qerasje një broke me lëngun e tyre, lëng të cilin e […]