dita e veres

14 Mars – Zgjohen Zanat e Pranverës

Në lashtësi, sipas Kalendarit Julian, marsi ishte muaji i parë i vitit. Në Evropë, kalendari Julian u zbatua derisa në...

“Dita e Verës” – Në Korçë, ndizen zjarret tradicionale të ardhjes së pranverës

Dita e Verës është pritur në Korçë me zjarret që ndizen para shtëpive dhe me ritualet e përhershme që banorët...