nga AgroWeb më 2 June, 2022

Bamje me Erëza të Pjekura në Furrë – Receta Plot Shije dhe Aromë

Të gjithë e dinë që koha e pjekjes dhe e kultivimit së bamjeve është e kufizuar vetëm në një stinë. Prandaj  gjatë stinës së verës janë aq shumë shpesh prezente në tavolinat e çdo familje. Shija e tyre e veçantë nuk ngjason me asnjë perime tjetër dhe përveç kësaj janë të mbushura me vlera. Rerth […]

nga AgroWeb më 11 December, 2020

Finoku Shqiptar – Perimja e Ëmbël dhe e Panjohur e Vendit

Siç tashmë edhe dihet, Shqipëria hyn tek ato vende që janë të bekuara për nga klima e mirë që i karakterizon. Kjo përkthehet në toka pjellore dhe më shumë bimësi. Pra, një mrekulli e natyrës e cila në vendin tonë mund të shfrytëzohet nga çdokush. Gjenden rreth 300 lloje bimësh aromatike dhe medicinale, shumica e […]

nga AgroWeb më 15 March, 2018

Piperi i Kuq Djegës Kundër Sëmundjeve – Si Ta Përgatisni Vetë

Cilësia më e mirë e piperit të kuq djegës gjendet tek antioksidantët që kjo erëz ofron me kaq bujari. E kujt ia kishte marrë mendja që një lugë me piper të kuq ofron shumë herë më tepër se ndjesinë e djegies. Piperi i kuq djegës është një erëz mirëbërëse e cila e ndihmon organizmin të […]