nga AgroWeb më 3 November, 2022

Lakra e Bardhë e Postribës – Vlerat dhe Kushtet e Kultivimit

Në zonën e Alpeve kultivohet për më se 100 vjet, në zonën e Drishtit të Shkodrës lakra e bardhë që i përket familjes Brassica oleracea convar. capitata L. Fara e kësaj bime është mbajtur, ruajtur dhe trashëguar brez pas brezi. Aktualisht ajo zë rreth 20-25 % të sipërfaqes së lakrës kokë që mbillet në zonë, […]

nga AgroWeb më 18 March, 2021

Lakra e Bardhë, Si Ta Ruani Në Ngrirje Për Përdorim Afatgjatë

Lakra e bardhë është një nga perimet heroina për shëndetin tonë. Ajo është e pasur me minerale, vitamina por edhe antioksidantë. Mineralet e rëndësishme që përmban lëngu i lakrës e bëjnë atë të rëndësishëm në mbrojtjen e kokcave por edhe në uljen e tensionit të gjakut. Vitaminat tek lakra dhe lëngu i saj janë të dobishme […]