nga AgroWeb më 12 November, 2021

Çfarë Është Duhanpirja Tretësore Dhe Pse Është Një Shqetësim Në Rritje

Duhanpirja tretësore ka të bëjë me mbetjet e nikotinës dhe kimikateve të tjera të tymit, në sipërfaqe të ndryshme. Njerëzit ekspozohen ndaj këtyre substancave përmes prekjes apo thithjes së molekulave të ngelura në këto objekte. Mbetjet e nikotinës dhe kimikatet e duhanit kombinohen me pluhurat e tjerë të shtëpisë, duke krijuar një përbërje helmatisëse dhe […]

nga AgroWeb më 19 January, 2018

Produktet Helmuese që Rrezikojnë Shëndetin e Shqiptarëve

Toksinat në produktet e kujdesit vetjak Ndoshta është e vështirë për një konsumator të njohë të gjithë përbërësit e produkteve të higjenës personale. Për shembull, pasta e dhëmbëve përmban një neurotoksinë të quajtur fluor, e cila nuk duhet konsumuar nëse ka më shumë se 1600 njësi në etiketë për të rriturit. Ndërsa sidomos për fëmijët, […]