nga AgroWeb më 11 May, 2022

Përbërësi Që Redukton E Toksinat Kancerogjene Tek Mishi

Gatimi i mishit në temperatura të larta krijon helme të quajtura amina heterociklike. Sipas hulumtimeve të shumta, këto lloj toksinash paraqesin një rrezikshmëri të lartë të zhvillimit të kancerit në pankreas, por edhe disa llojeve të tjera. Disa nga përqendrimet më të larta të tyre janë gjetur në veçanti tek mishi i pjekur në skarë. […]

nga AgroWeb më 24 February, 2022

Qitro – Përfitimet Shëndetësore Të Këtij Agrumi

Nuk është diçka e re që frutat përmbajnë shumë substanca të dobishme për trupat tanë. Prandaj ekspertët e shëndetit rekomandojnë të konsumoni fruta çdo ditë, pasi përmbajnë lëndë ushqyese të dobishme si vitamina, fibra por edhe kalcium. Biologjikisht, qitro i përket familjes së bimëve Rutaceae. Ky frut është i shpërndarë në të gjithë botën dhe […]