nga AgroWeb më 1 September, 2022

Cili është qumështi i duhur për personat që vuajnë nga diabeti?

Qumështi është një nga produktet që përfshihet gjerësisht në regjimin tonë ushqimor. Duke patur vlera ushimore te rëndësishme, shumica e recetave, duke nisur nga pijet e deri tek ëmbëlsirat e kanë pjesë të përbërësve të tyre, por jo të gjithë mund ta shijojnë pasi në vend që të ndihmojë organizmin, i shkakton probleme. Disa prej […]

nga AgroWeb më 31 August, 2022

Diabeti i Tipit 2 – Përse Yndyrnat Janë Shkaku i Vërtetë i Sëmundjes

Diabeti është ndër sëmundjet më të përhapura dhe shqetësuese në të gjithë globin. Nga vitit 1980 deri në vitin 2014, numri i diabetikëve në botë u rrit nga 108 milion në 422 milionë njerëz. Kjo sëmundje shfaqet kur niveli i glukozës dhe i sheqerit në gjak janë më të larta nga normalja. Kështu trupi nuk […]