nga AgroWeb më 28 December, 2017

Fistikët, Arrorët Magnetikë dhe Vetitë Unike

Një pemë fistiku kërkon 10 deri në 12 vjet të prodhojë kokrrat e para, por fatmirësisht këto arrorë nuk janë sezonalë dhe mund t’i gjejmë gjatë gjithë vitit. Fistikun e gjejmë në disa lloje, me ose pa lëvozhgë, të ëmbëlsuar ose të kriposur. Lëvozhga e mbron fistikun nga dëmet fizike dhe infeksione të ndryshme. Fistikët […]

nga AgroWeb më 15 December, 2017

Ngjalat e Egra Shqiptare, Fantastike në Vlera

Ngjalat mbipopullojnë lumenjtë, liqenet, lagunat dhe bregdetin shqiptar. Përveç shijes dhe aromës karakteristike, ngjalat vijnë të shoqëruara me një sërë përfitimesh shëndetsore. Sipas të dhënave të AgroWeb.org, ngjalat zhvillojnë trurin, përmirësojnë shikimin dhe funksionet e sistemit nervor. Ngjalat janë të pasura me acidet yndyrore Omega 3 ndaj ofrojnë të gjitha përfitimet që vijnë nga peshq […]