nga AgroWeb më 13 Maj, 2020

Përse Nuk Duhen Mbajtur Domatet Në Frigorifer

Shumë fermerë këshillojnë që domatet të mos ruhen në frigorifer sepse mund të humbasin aspekte të rëndësishme të shijes. Këtë e konfirmon edhe shkenca sipas të cilës, ruajtja në ambiente frigoriferike të domates ngadalëson procesin e pjekjes por ndikon në mënyrë dramatike tek shija dhe aroma e saj. Mesa duket, temperatura e ftohtë tjetërson disa […]

nga AgroWeb më 11 Janar, 2019

Aroma e Ushqimit – Mësoni Rreziqet Për Shëndetin Nga Humbja E Nuhatjes

Një studim i ri i kryer nga ekspertë amerikanë, shpjegon se humbja e shijes në gojë ndodh për shkak të problemeve me hundën. Për arritjen e këtij konkluzioni, ekspertët ekzaminuan të dhënat e 358 pacientëve që vuanin nga çrregullime me shijen dhe nuhatjen. Ekspertët vunë re se pacientët që ankoheshin se kishin probleme me shijen […]