nga AgroWeb më 6 October, 2022

Tharja e Syve nga Telefoni – Kujdesi që Duhet të Tregoni

Tharja e syrit është një problem shëndetësor që prek shumë njerëz në botë. Ai shkaktohet në mungesë të lotëve të mjaftueshëm që lubrifikojnë syrin. Një nga arsyet kryesore që shkakton tharjen e syve është përdorimi i tepërt i telefonave celularë por edhe kompjuterave. Tharja e syrit është shumë e parehatshme sepse shoqërohet me djegie. Syri […]

nga AgroWeb më 18 July, 2022

Shkaktarët Kryesorë të Lodhjes së Syve – Shenjat e Para

Okulistët thonë se sytë e njeriut nuk janë imunë ndaj lodhjes. Sipas tyre, lodhja mund të ndodhë nga sforcimi ose përdorimi afatgjatë i kompjuterit, telefonit e të tjerë. Sytë e njeriut kanë tre grupime muskujsh. Secili prej tyre punon fort, sidomos kur ne lexojmë ose përdorim kompjuterin për një kohë të gjatë, por edhe faktorë […]

nga AgroWeb më 9 March, 2022

Glaukoma arsyeja e dytë kryesore e dëmtimit të shikimit

Glaukoma prek miliona njerëz dhe është shkaku i dytë kryesor i dëmtimit të shikimit dhe verbërisë në vend. Për më tepër, sipas vlerësimeve të fundit, një në dy pacientë nuk e di se e ka atë dhe një në pesë rrezikon të humbasë shikimin. Me rastin e Javës Botërore të Glaukomës, e cila këtë vit […]