nga AgroWeb më 23 June, 2022

Vaji i Ullirit Shqiptar – Llojet dhe Faktet që Duhen Ditur

A e dini që në Shqipëri ka ende ullinj pa u vjelë dhe kthyer në vaj? Maja e sezonit të vajit të ullirit ka përfunduar në muajt e Nëntorit dhe Dhjetorit. Por gjatë këtij Janari, ka ende pemë ulliri pa vjelë dhe ende prodhohet vaj i freskët. A e dini cila është diferenca mes një […]

nga AgroWeb më 16 November, 2021

Si Ta Dalloni Nëse Vaji I Ullirit Është Cilësor – Këshillat Si Ta Ruani

Të gjendur mes dhjetra alternativash dhe markash në markete, shqiptarët që duan një vaj cilësor, ose zgjedhin më të shtrenjtin ose më së shumti e blejnë direkt nga prodhuesi i besuar. Po ç’thonë vetë prodhuesit? Për AgroWeb.org pyetëm Kryetaren e Shoqatës së Vajit të Ullirit AOA, Silvana Pinari dhe një prej prodhuesve të mirënjohur të […]

nga AgroWeb më 2 July, 2021

Vaj Ulliri Me Uthull Molle – Kombinimi Ideal Për Shëndetin

AgroWeb.org ju sjell sot fakte shkencore mbi kombinimin e vajit të ullirit dhe uthullës. Më konkretisht bëhet fjalë për vaj ulliri ekstra të virgjër dhe uthull molle ose musht uthulle molle. Bashkimi i vajit të mirë të ullirit dhe uthullës së mollës ofron më shumë përfitime shëndetësore për ata me diabet ose paradiabet, vërejnë disa […]

nga AgroWeb më 9 May, 2019

Çfarë Po Ndodh Me Cilësinë e Vajit Të Ullirit Në Itali dhe Spanjë

Komisioni Evropian ka vendosur të mbajë në vëzhgim çmimet e vajit të ullirit që shitet në vendet anëtare, pas zhvillimeve kontradiktore në aspekt prodhimtare dhe tarifash. Komisioneri Evropian për Bujqësinë dhe Zhvillimin Rural, Phil Hogan, u shpreh së fundmi se vendet prodhuese të vajit të ullirit po shfaqin sinjale kontradiktore në lidhje me çmimet dhe […]

nga AgroWeb më 16 October, 2018

Ekstra i Virgjër Për të Huajt, Shqiptarët Ngopen me Ullinj Tavoline

Shqipëria është një vend me potenciale të mëdha për kultivimin e ullirit, për vetë kushtet klimatiko – tokësore shumë të përshtatshme. Sipas kërkimeve të AgroWeb.org, pavarësisht rritjes së investimeve si në shtimin e sipërfaqeve të mbjella dhe në industrinë përpunuese, ritmet e zhvillimit janë akoma shumë larg potencialeve të mundshme. Kështu vendi ynë, krahasuar me […]