nga AgroWeb më 22 July, 2022

Vaji i Arrave – Vaji i Çudirave Plot Shëndet

Shqipëria ndodhet në zonën e vendorigjinës së arrës, për pasojë është kultivuar në vendin tonë prej shumë kohësh. Arra e butë ka gjetur kushte të përshtatshme buzë përrenjve e në lugina ku ka më tepër lagështi tokësore dhe ajrore. Para viteve ‘90 numëroheshin rreth 620 mijë rrënjë arra, kurse pas prerjeve abuzive të mëpasme, tani […]

nga AgroWeb më 25 March, 2022

Mrekullia Shëndetësore E Vajit Të Arrave

Vaji esencial i arrës është një burim i shkëlqyer i acideve yndyrore Omega-3. Ky vaj përmban një sasi të lartë të fitoushqyesve dhe është një burim i konsiderueshëm i fosforit, seleniumit, zinkut, magnezit, kalciumit dhe hekurit. Ai ofron një sasi thelbësore vitaminash B2, B1, B3 së bashku me niacinën dhe vitaminën E. Vaji i arrës […]