zahirete shqiptare

Trahanaja më e Mirë – Tre Receta Tradicionale Plot Shije dhe Vlera

Në ka një gatim special nga tradita shqiptare që të kënaq nepsin dhe oreksin, padyshim është trahanaja. Tradita e gatimit...

Speca në Ajkë – Tradita e Mrekullueshme e Sofrës Shqiptare

Speca në Ajkë janë ndër zahiretë më të shijshme të kuzhinës tradicionale shqiptare. Të veçanta në shije dhe aromë, ky...

Domate Turshi të Mbushura me Gjizë nga Sofra Shqiptare

Domatet turshi janë fantastike në shoqërimin e gatimeve të ndryshme tradicionale dhe jo vetëm. Ato i shtojnë shije dhe lezet...

Fasule Pllaqi të Furrës – Shija e Ngrohtë e Tryezës Shqiptare

Pa dyshim fasulet mbeten ndër gjellët më të preferuara të shqiptarëve. Sidomos tani të dimër, një pjatë e ngrohtë me...