nga AgroWeb më 24 nëntor 2016

Degëzat e Bredhit - Çaji Unik i Dimrit

Me afrimin e fundvitit, dëshira më e madhe është të zbukurojmë bredhin e Vitit të Ri, por a e dini se gjethet halore të bredhit mund të pihen si çaj? Patjetër që po, madje ky çaj ka vlera të padiskutueshme për organizmin. Halat e freskëta të bredhit lëshojnë një lëng të lehtë me ...

nga AgroWeb më 26 nëntor 2016

Çaji magjik i pishave për një mendje të mprehtë

Pishat e hijshme të vendit tonë nuk janë vetëm për zbukurim. Në 200 gramë gjethe halore të tyre gjejmë 136 mg vitaminë C. Ato përmbajnë edhe vitaminë A, B1, B2, B3, kalcium, hekur, fosfor, kalium dhe sodium. Nëse këto ushqyes nuk mjaftojnë, atëherë duhet të dini që këto hala të mprehta ...

nga AgroWeb më 6 nëntor 2016

Çaji bimor në kushtet e shtëpisë

Barishtet që rriten në Shqipëri janë aq të larmishme sa mund të kënaqin shijet e çdo konsumatori. Ato janë bimët më të thjeshta që mund të prodhohen në vend. Barishtet më të përdorura nga konsumatori shpesh janë në formën e shkurreve dhe prodhimtaria e tyre zgjat për vite të të...

nga AgroWeb më 27 tetor 2016

Xhenxhefili - Të Mirat e Pafundme dhe Vetitë Speciale

Xhinxheri ose xhenxhefili konsiderohet si një prej bimëve më të shijshme dhe më të shëndetshme të planetit, vlerat e të cilit shkojnë përtej një stine të vetme, por shtrihen përgjatë gjithë vitit. Xhenxhefili është një antioksidant i fuqishëm që pastron trupin nga helmet. Sipas kërkimeve ...

nga AgroWeb më 24 tetor 2016

Lulja e Blirit - Arma e Fortë Bimore

Lulet e blirit që prej lashtësisë njiheshin si lulet ku fshihen rrezet e diellit. Gjethet e kësaj peme lulëzojnë prej fillimit të pranverës e deri në vjeshtë. Rritet në pyje, shkurre dhe sidomos në zonat e dushkut dhe të ahut. Në Shqipëri, aromën dehëse të blirit do ta ndjeni edhe në rrugët e ...

nga AgroWeb më 8 shtator 2016

Gjethet Mrekullibërëse të Ullirit

Të gjithë biem dakord për vlerat mbresëlënëse të ullirit, por a dini që pema e këtij fruti është shumë bujare. edhe falë gjetheve fantastike. Gjethet e ullirit janë përdorur për herë të parë në mjekësinë popullore në Egjiptin e lashtë. Që prej asaj kohe, ka marrë fam&...

nga AgroWeb më 9 dhjetor 2016

Manjola - Lulet e Bardha që bëjnë Mrekulli

Manjolat janë pa diskutim një dhuratë e natyrës. Flasim për Lulet e Manjolës (Magnolia), sepse femra me këtë emër janë dhuratë çdo ditë të vitit. Pemët hijerënda të Manjolës zbukurojnë kopshtet me ngjyrat dhe aromat e ëmbla dhe Manjola është ndër lulet më të vjetra në...

nga AgroWeb më 15 nëntor 2016

Thesari Xhinseng - Në çmim dhe në vlera

Nga emri tingëllon si diçka ekzotike që të sjell ndërmend geishat e bukura dhe luftëtarët samurai, por çaji xhingseng është krenari e Kinës dhe jo e Japonisë. Përtej debateve të origjinës, çaji xhinseng është i njohur në të gjithë botën për vlerat e mëdha shëndetë...

nga AgroWeb më 28 janar 2016

Antibiotikët Bio Që Nuk Skadojnë

Dimri ka shtrirë këmbët edhe pse temperaturat në këto ditë të bëjnë të mendosh se je në pranverë, por njerëzit që kolliten, tështijnë dhe që nuk duken në punë se janë sëmurë tregojnë se është ende Janar. Eshtë një realitet i trishtë që muajt e ftohtë...

nga AgroWeb më 10 nëntor 2016

Një çaj sherebele nga Malësitë e Shqipërisë

Në Shqipëri sherebela është një kulturë me shumë rëndësi. Natyra na ka bekuar me këtë bimë medicinale endemike, duke e pasur me bollëk kryesisht në zonën e Malësisë së Madhe, aq sa dhe e eksportojmë në shumë vende të botës. Dhe nuk është çudi që amerikanët, ...

nga AgroWeb më 30 tetor 2015

7 Çajra Kundër Varësisë Ndaj Kafes

Kalimi i vjeshtës dhe afrimi i dimrit lajmëron motin e ftohtë. Ditët e lodhshme të punës shoqërohen gjerësisht nga kafeja, rituali i çdo mëngjesi. Megjithatë, përveç stimulimit dhe energjisë, njeriu ka nevojë ta nisë mëngjesin shëndetshëm për të përballuar një stinë, shpesh t...