Arsyet Përse ju Pulson Veshi – Kurat dhe Trajtimet Natyrale

5.3k 0

Ju ka ndodhur ndonjëherë që të zgjoheni në mëngjes duke dëgjuar pulsime në vesh.

Një zhurmë e tillë është shumë më kumbuese kur jeni në qetësi por nuk dëgjohet nga të tjerët.

Në këtë rast kemi të bëjmë me tinitusin, një zhurmë që vjen në formën e fishkëllimës, tingëllimës, gjëmimit, kumbimit apo pulsimit.

Zhurma është konstante dhe e pandërprerë. Ndonjëherë dëgjohet në njërin vesh dhe herë të tjera në të dy veshët.

Në rastet kur bëhet fjalë për pulsim, ai është në një ritëm me rrahjet e zemrës.

Ky pulsim është pasojë e një qarkullimi të keq të gjakut në zonën e qafës apo kokës.

Shkaqet Më Të Zakonshme Të Tinitusit

Humbja E Dëgjimit

Në këtë rast kemi të bëjmë me një infeksion ose inflamacion të veshit të mesit apo akumulim të lëngjeve në këtë zonë.

Humbja e dëgjimit në këtë rast intensifikon zhurmat e brendshme siç janë: frymëmarrja, përtypja apo qarkullimi i gjakut në vesh.

Humbja e dëgjimit e bën më të lartë ndjeshmërinë ndaj gjakut që qarkullon në dy enët më të mëdha të gjakut që kalojnë nëpër secilin vesh.

Problemet Me Arteriet

Akumulimi i yndyrnave në arterien karotide mund të krijojë një lloj turbullimi të qarkullimit të gjakut që manifestohet me zhurmën e pulsimit.

Tensioni I Lartë I Gjakut

Kur tensioni i gjakut është i lartë, qarkullimi i tij në arterien karotide bëhet më i turbullt.

Arteriet karotide janë enë gjaku të vendosura në të dy anët e qafës dhe sigurojnë furnizimin me gjak të kokës.

Ato ndahen në arterie të brendshme karodite dhe arterie të jashtme karotide.

Arteria e jashtme karotide siguron furnizimin me gjak të fytyrës dhe qafës, ndërsa arteria e brendshme karotide furnizon trurin me gjak.

Çrregullimet Me Enët E Gjakut

Çrregullimet e ndryshme me enët e gjakut shpesh shkaktojnë zhurmën e pulsimit në vesh.

Në disa raste të rralla, ky problem shkaktohet edhe nga një tumor i enëve të gjakut në zonën e pasme të veshit.

Lexoni më poshtë nga AgroWeb.org disa kura natyrale për infeksionet e veshit, pa lënë mënjanë vizitën te mjeku.

Disa zgjidhje tradicionale për lehtësimin e infeksioneve dhe problemeve të veshit

Kripa  

Ngroheni një gotë kripë në një tigan mbi nxehtësi të ulët për disa minuta. Vendoseni kripën e nxehtë në një leckë dhe mbylleni si kompresë.

Kur është e nxehtë, vendosni kompresën me kripë në veshun e prekur për 5 deri në 10 minuta. AgroWeb.org ju tregon ta përsërisni këtë çdo ditë sa herë që është e nevojshme.

Ngrohja nga kompresa do të ndihmojë në nxjerrjen e lëngjeve nga veshi dhe lehtësimin e ënjtjes dhe dhimbjes. Si një alternativë, ju mund të përdorni një filxhan oriz në të njëjtën mënyrë të përshkruar më sipër.

Uthulla e Mollës  

Për të eliminuar mikrobet që shkaktojnë infeksionin e veshit, uthulla e mollës është një zgjidhje e mirë.

Bashkoni një sasi prej 20 ml uthull molle me një sasi të barabartë me ujë. Njomni pak pambuk, vendoseni në veshin tuaj si fitil dhe lëreni për rreth pesë minuta.

Hiqeni pambukun dhe përdorni një tharëse flokësh për të tharë veshin sa më shumë që të jetë e mundur.

Kompresa me ujë të ngrohtë

Sa më shpejt që të jetë e mundur, aplikoni disa kompresa të nxehta në veshin e infektuar. Kjo do të lehtësojë disa nga dhimbjet dhe gjithashtu do të parandalojë rritjen e infeksionit.

Njomni një copë të pastër në ujë të ngrohtë dhe pastaj vendosni kompresën në veshin e infektuar. Mbajeni pesë minuta, por jo më gjatë dhe pastaj përsëritni procesin sipas nevojës në intervale kohore 1-2 orëshe./AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe nuk ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, masat paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.