Problemet Shëndetësore që Sinjalizon Pulsimi i Buzëve

1.9k 0

Ndjesia e pulsimit të vazhdueshëm në trup edhe pse ndodh rrallë është shumë e njohur dhe e bezdisshme.

Me siguri e keni parasysh ndjesinë e pulsimit të këmbëve apo duarve dhe sa e padurueshme arrin të bëhet kjo gjendje.

Aq më shumë kur ndodh vazhdimisht në një nga zonat më të ndjeshme të trupi, buzët.

Ndjesitë janë të lidhura ngushtë ,me nervat dhe trurin prandaj mund të prekin çdo pjesë të tij.

Nëse kjo gjendje e trupit ju ndodh vazhdimisht, ka disa arsye të cilat AgroWeb.org j’ua liston mëposhtë.

Alergjitë

Reaksionet alergjike që mund të prekin lëkurën dhe pjesën delikate të gojës dhe buzëve mund të shkaktojnë edhe pulsimin.

Zakonisht alergjitë zhvillohen nën lëkurë në pjesën shumë afër sipërfaqes ku mund të ndihet edhe pulsimi.

Infeksioni nën lëkurë mund të shkaktojë pulsim të vazhdueshëm në këtë zonë të fytyrës.

Angioedema quhet kjo gjendje dhe mund të shkaktohet nga ushqimet ose ilaçet e ndryshme.

Buzët e çara

Gjatë dimrit kur buzët bëhen shumë të thata ndjesia e pulsimit është shumë e pranishme.

Gjithashtu edhe nëse vuani nga sëmundje të lëkurës si ekzema.

Dëmtimi i nervave

Shumë neuropati të shkaktuara nga dëmtime të jashtëme fizike siç është djegia apo i ftohti i acartë kanë këtë efekt anësor.

Nga kushtet ekstreme, nervat që ndodhen në buzët tuaja mund të dëmtohen dhe të pulsojnë apo mpihen vazhdimisht.

Ishemia

Ishemia është një gjendje e trupit ku trupi ndaloni së furnizuari trurin me gjak dhe oksigjen.

Nëse ndodh kjo shenjat në trup janë të shumta, por një prej tyre është mpirja ose pulsi i një pjesë të fytyrës apo edhe zonës së buzëve.

Ataket e panikut

Një nga simptomat e atakut të panikut është pulsimi i vazhdueshëm i  pjesëve të trupit.

Kur kjo ndodh rreth zonës së gojës, shoqërohet me humbje të frymëmarrjes apo rrahje të shtuara të zemrës.

Këto atake paniku ndodhin pa lajmëruar dhe mund të zgjasin nga 5 deri në 20 minuta.

Në çdo rast këshillohet të konsultoheni me një mjek specialist./AgroWeb.org