3k 0

Si të Përdorni një Filxhan Kafeje Për të Mprehur Thikat

Mjeti më i rëndësishëm në kuzhinën e çdo kuzhinieri është një thikë e mprehtë. E kjo sepse është e rëndësishme t’i mbani thikat të mprehta për prerjen e ushqimit me lehtësi dhe siguri. Kur bëhet fjalë për mprehjen e thikave, një mprehës prej çeliku ose elektrike është ideale.

Por le të supozojmë se asnjëra nuk është e disponueshme. Si mund t’i mprihni thikat?

AgroWeb.org ju njeh me mënyrë e thjeshtë të përdormin të filxhanit të kafesë për këtë qëllim.

Merrni një filxhan kafeje dhe ndiqni hapat

Çelësi është të përdorni pjesën e poshtme të një filaxheni, e cila është pa lustër. Sipërfaqja e qeramikës e palustuar, funksionon si një mprehësë efikase. Ju duhet të tërhiqni tehun prerës të thikës përgjatë sipërfaqes së poshtme të një filxhani, në një kënd prej 15-20 gradë, në drejtim të majës së thikës. Ushtorni lehtë presion dhe jini sa më konsistent përgjatë rrëshqitjes së gjatësisë së tehut. Kjo duhet bërë në të dy anët e tehut.

Ky truk nuk është ideali nëse dëshironi një rezultat të mirë, por vlen në rastet kur thikat janë në gjendje të keqe. /AgroWeb.org

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.