1.5k 0

Rregullat e Arta të Dekorimit – Si ta Bëni Shtëpinë të Duket më e Madhe

Të pasurit një shtëpi të madhe me hapësirën e duhur për të gjithë anëtarët e familjes është ëndërr e secilit prej nesh.

Por mes ëndrrës dhe realitetit, njeriu mjaftohet me atë shtëpi që mund të përballojë financiarisht.

Edhe nëse shtëpia që keni zgjedhur mund të jetë e vogël, me truket e duhura ju mund t’i jepni asaj dhe vetes një hapësirë më të bollshme.

Ekspertët e AgroWeb.org ofrojnë këshillat e mëposhtme që të bëni shtëpinë tuaj të duket më e madhe.

Zgjidhni Ngjyra Të Çelëta

Sipas ekspertëve ngjyra me të cilën do të lyeni shtëpinë luan një rol domethënës në krijimin e idesë së një hapësire të madhe ose të vogël.

Nëse dëshironi që shtëpia të duket më e madhe jepini dritë asaj duke zgjedhur ngjyra të çelëta e të hapura.

Mobiljet dhe tapiceritë gjithashtu duhet të kenë ngjyra të çelëta

Ndriçimi

Arkitektët sugjerojnë zbatimin e rregullit të artë të ndriçimit, që ka të bëjë me vendosjen e tre burimeve të ndriçimit në çdo dhomë.

Kësisoj, ato do të krijojnë një hapësirë drite që vizualisht do të duket sikur ka zmadhuar hapësirën e dhomës.

Trekëndëshi i dritës do ta bëjë shtëpinë të duket më e madhe se sa është.

Transparenca

Ekspertët sugjerojnë që të investoni në mobile transparente, tryeza xhami e karrike transparente të cilat tani janë shumë në modë.

Sa më transparente t’i keni mobiljet aq më e madhe do të duket shtëpia.

Pasqyrat

Pasqyrat reflektojnë dritën dhe krijojnë iluzionin e të paturit një apartament më të madh.

Me pasqyrat mund të përdorni edhe fantazinë dhe  të luani me kornizat dhe madhësinë e tyre.

Rafte Të Larta

Raftet duhen vendosur në pika më të larta që shikimi të shkojë sipër.

Kësisoj krijohet idea e një hapësire më të madhe.

Në ëto rafte mund të vendosni libra, dekorime të vogla dhe vazo.

Larg Rrëmujës

Mobilimi i rrëmujshëm dhe kaotik i shtëpisë e mbyll dhe e zvogëlon atë.

Në mobilimin e shtëpisë duhet të jeni minimalistë dhe të shmangni sa më shumë rrëmujën që të krijoni idenë e një hapësire të madhe e të pastër.

Më Pak Piktura

Mos i mbushni muret me piktura e korniza.

Zgjidhni një pikturë të madhe që krijon idenë e hapësirës së madhe dhe shmangni kornizat e vogla që e ngushtojnë atë./AgroWeb.org