nga AgroWeb më 28 July, 2021

Zgjedhja dhe Gatimi i Patateve – Çfarë Duhet të Keni Kujdes

Patatet e reja tashmë i gjen në çdo treg të Shqipërisë. Është e vështirë t’u rezistosh me shijen dhe pamjen e freskët që kanë. Zona e Shishtavecit në Kukës dhe Stëbleva, Librazhdi, Korça dhe Pogradeci janë më bujaret në ofrimin e varieteteve të ndryshme të patateve të një cilësie superiore. Patatet e reja kanë lëkurë […]

nga AgroWeb më 7 November, 2017

Biskota me Kimikate nga Serbia – Ballkani në Alarm, Po Shqipëria?

Një sasi e konsiderueshme biskotash të ëmbla dhe të kripura nga Serbia janë bllokuar në kufirin kroat, njofton Qendra e Alarmit e Komisionit Evropian. Nga analizat e kryera,  biskotat nga Serbia rezultojnë me nivel të lartë akrilamidi, një kimikat shumë i rrezikshëm për shëndetin. Gjendja e alarmit në lidhje me produktet ushqimore të kontaminuara të […]