nga AgroWeb më 18 November, 2022

6 Lloje Ushqimesh Që Mund Të Konsumoni Për Të Lehtësuar Simptomat Që Lë Alkooli

Mbas një nate gjatë të cilës keni festuar me miqtë dhe keni konsumuar shumë alkool, hidratimi është ajo çka ju vjen në mendje dhe çka trupi arsyeshëm kërkon. Faza e detoksifikimit nga alkooli i tepërt, mund të zgjasë disa ditë. Për fat të mirë krahas hidratimit ju mund të konsumoni edhe disa ushqime që do […]

nga AgroWeb më 18 October, 2022

Ushqimet që Shtojnë Sekrecionet dhe Përkeqësojnë Shëndetin e Fytit

Nëse po luftoni me të ftohurin dhe po përjetoni një infeksion të sinuseve, mënyra e të ushqyerit është shumë e rëndësishme. Ushqimet që hamë mund të përmirësojnë ose përkeqësojnë situatën dhe në disa raste mund të jetë shkaku kryesor për prodhmin e tepërt të sekrecioneve. AgroWeb.org ju njeh me disa ushqimet që mund të ndikojnë […]

nga AgroWeb më 15 September, 2022

E dinit çfarë ndikimi ka konsumi i alkoolit tek truri?

Sipas një studimi të Universitetit të Oksfordit në të cilin morën pjesë 25 mijë vetë rezultoi se çdo sasi alkooli çon në një shëndet mendor më të dobësuar dhe se nuk ekziston asnjë nivel i “sigurt” i konsumit të alkoolit. Konsumi i alkoolit dobëson edhe performancën e kujtesës “Sa më shumë alkool të konsumojmë, aq më shumë […]

nga tesi.kerenxhi më 14 September, 2022

A Mund Të Konsumoni Verë Nëse Keni Presion Të Lartë Gjaku?

Presioni i lartë i gjakut është një diagnozë e zakonshme që shumë njerëz janë në gjendje ta menaxhojnë duke jetuar një jetë normale. Ka shumë faktorë që rrisin rrezikun e presionit të lartë të gjakut, të tillë janë mosha, stresi, duhanpirja, gjenetika, probleme të ndryshme shëndetsore dhe një regjim ushqimor me cilësi të dobët. Shumë […]