nga AgroWeb më 21 July, 2022

Pse Nuk Duhet të Pini Ujë Kur Hani Ëmbëlsira – Ja Faktet dhe Arsyet Surprizë

Pse të mos pini ujë kur të hani ëmbëlsira? Pirja e ujit gjatë ngrënies së ëmbëlsirave arrin të rrisë në shkallë shumë të lartë nivelet e sheqerit në gjak. Rritja e niveleve të sheqerit në gjak është më lartë kur konsumohet uji, madje edhe më e lartë se sa kur hani më shumë ëmbëlsira në […]

nga AgroWeb më 18 March, 2022

Çfarë Tregon Gjuha Për Shëndetin Tuaj – Rastet kur Duhet të Merni Ndihmë nga Mjeku

Djegie, myk apo gungat e vogla në gjuhë janë simptoma të pa dëmshme, por mund të jenë alarme të vogla rreth shëndetit tuaj. Infeksionet, stresi, mjekimet e ndryshme apo edhe mosha mund të krijojnë shenjat e tyre që shfaqen menjëherë në gjuhë. AgroWeb.org në këtë shkrim do t’ju shpjegojë se çfarë sinjalesh jep gjuha për […]

nga AgroWeb më 10 December, 2021

Pse Nuk I Shijojmë Ushqimet Njësoj Pas Moshës 40 Vjeçare

Kur mendoni për plakjen, gjërat e para që ndoshta ju vijnë në mendje janë rrudhat dhe dhimbjet. Por aspekte të tjera të procesit të plakjes janë më delikate, si për shembull mënyra sesi sythat e shijes duket se humbasin disi funksionin e tyre ndërsa plakeni. Pse ndodh kjo dhe çfarë mund të thotë për shëndetin […]