bima magjike

Veshtulla – Bima Medicinale Qetësuese

Vjeshtulla është në thelb një bimë që rritet në degët e pemëve të tjera. Vjeshtulla, emri Latin i së cilës...

Arnika e Alpeve të Shqipërisë – Vlerat Befasuese të Një Bime të Rrallë

Arnika e Malit është një nga bimët më të vlefshme që na ka dhuruar natyra. Ajo ka fuqinë të shërojë...

Llojet e Livandës – Cilën të Kultivoni dhe si të Kujdeseni për Këtë Bimë

Kopshtarët e kanë kultivuar dhe rritur bimën livandës që nga koha romake. Kjo bimë shumëvjeçare është një burim shërimi, vaji...