nga AgroWeb më 15 September, 2022

Poleni i Bletës – Vlerat e Mrekullueshme për Organizmin

Poleni i bletës është një produkt natyral që nxirret nga shumica e bimëve me lule. Vlerat e tij janë të mrekullueshme për organizmin tonë për faktin se poleni është shumë i pasur me vitamina, enzima, proteina, amino acide, antioksidantë dhe minerale të dobishme. Ekspertët thonë se konsumi i polenit luan një rol të rëndësishëm tek […]

nga AgroWeb më 9 September, 2022

Hojet e Veçanta të Bletëve Australiane

Në një botë të mbushur me bletë që ndërtojnë hoje hekzagonale mjalti, një grup blertësh rebele australiane duket se ka zgjedhur t’i ndërtojë ato në formë shkallësh spirale. Këto janë bletët e gjinisë Tetragonula, insektet pllenuese australiane nuk kanë thumb, por kompensojnë aftësitë e tyre të vetëmbrojtjes me anë të fortesave të mahnitshme të dyllit, që janë […]