nga AgroWeb më 5 October, 2021

Në Elbasan për llixha, rritet interesi edhe nga shqiptarët jashtë kufijve

7-8 Mijë persona vizitojnë çdo vit ujërat termale në Tregan të Elbasanit duke e kthyer këtë zona në më të frekuentuarn gjatë gjithë vitit nëse përjashtojmë. Kryesisht turistët kurativë janë nga Kosova, Maqedonia, Mali I Zi dhe Zvicra. Ata zgjedhin ujërat termalë të Elbasanit për shkak të cilësisë së tyre por edhe çmimeve të ulëta. […]

nga AgroWeb më 14 June, 2021

Në fshatin e qershive – A i Keni Provuar Frutat e Shijshme Nga Fermat në Shilbatër

Më shumë se 1 mijë tonë qershi prodhon çdo vit fshati Shilbatër i Elbasanit, një nga zonat e cila furnizon thuajse të gjithë tregun vendas. Fermerët janë të fokusuar në drejtim të kësaj kulture për shkak edhe të terrenit të përshtatshëm, por problem mbetet infrastruktura rrugore e cila e bën të vështirë daljen në treg. […]

nga AgroWeb më 17 May, 2021

Bukëzare Elbasani – Ëmbëlsira e Traditës në Tryezën Tuaj

Recetat tradicionale jnë një pikë e fortë e Shqipërisë, saqë tanimë janë kthyer në një faktor ndikues për ecurinë e turizmit. Çdo qytet i vendit tonë ka një ëmbëlsirë apo gatim me të cilin shquhet. Këtu mund të përmendim flinë për qytetet veriore, petullat e fshira për Korçën e Pogradecin, Shapkatin e Lazaratit apo pasha-qoftet […]