nga AgroWeb më 25 June, 2021

Kolumbia shpallet zyrtarisht parajsa e fluturave në botë

Kolumbia është shtëpia e rreth 20 për qind të llojeve të fluturave, numri më i lartë në botë sipas një studimi të ri të Natural History Museum, në Londër. Një grup ndërkombëtar shkencëtarësh kanë identifikuar 3 642 specie dhe 2 085 nënspecie në Kolumbi, një nga vendet me biodiversitetin më të pasur në botë. “Më […]

nga AgroWeb më 3 January, 2018

Ku Kanë Humbur Fluturat – A Janë Vërtet Drejt Zhdukjes?

Përpara viteve 90, një vizitë në fshat dhe një vrap në lëndinat e gjelbra plot jetë ishte kënaqësi e madhe edhe për faktin se fluturat shumëngjyrëshe vallzonin në ajër gjithë hijeshi. Këto kohë kanë ikur tashmë, e bashkë me to, duket edhe fluturat. Shkencëtarët besojnë se viti 2013 ka shënjuar një kthesë të frikshme në […]