nga AgroWeb më 30 December, 2021

Përse Jodi Është Shumë I Rëndësishëm Për Funksionin e TIroides?

Esencial për tiroiden, jodi është një element i pranishëm në trupin tonë dhe i përthithshëm nga ushqime të ndryshme, të cilit i është besuar detyra e rëndësishme e nxitjes së proceseve të ndryshme fiziologjike si rritja dhe metabolizmi, shkruan faqja e internetit melarossa.it. Prandaj ushqimet e pasura me jod, si alga deti, peshku, butakët dhe […]

nga AgroWeb më 18 October, 2021

Kura 30 Ditore me Piper të zi dhe Qumësht për Tiroiden

Çrregullimet e gjëndrës së tiroides lidhen me mos balancimin e duhur të proceseve të metabolizmit në organizmin tonë. Këto probleme ndikojnë ose në strukturën e tiroides ose në funksionimin e duhur të saj. Gjëndra e tiroides luan rol kryesor në prodhimin e tiroksinës. Një hormon shumë i rëndësishëm për tretjen, funksionimin e muskujve dhe të […]