nga AgroWeb më 14 April, 2022

Tre Shenjat Që Tregojnë Se Po Goditeni Nga Ishemia

Goditja në tru ose siç njihet ndryshe hemoragjia cerberale është një sëmundje që manifestohet kur qarkullimi i gjakut drejt trurit ndërpritet si pasojë e një bllokimi të një ene të gjakut. Statistikat mbi përhapjen e kësaj sëmundjeje janë të pakëta, megjithatë, mjekët thonë se në 40 përqind të rasteve personat e prekur nga ishemia mbeten […]

nga AgroWeb më 3 November, 2021

Zakoni I Kërcitjes Së Qafës – Sa I Rrezikshëm Mund Të Jetë Për Trurin

Kërcitja e qafës është një veprim që njerëzit e kryejnë shpesh gjatë jetës së tyre. Ndonjëherë ky veprim vjen i përsëritur edhe në mënyrë të pavetëdijëshme si shenjë çlirimi të muskujve dhe kockave nga lodhja. Mjekët prej vitesh flasin kundër këtij proçesi për shkak të dëmtimeve që mund t’i shkaktojnë shtyllës kurrizore. Megjithëse kohët e […]

nga AgroWeb më 25 June, 2020

COVID-19, Pasojat E Papritura Tek 30 Vjeçarët

Ekspertët në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë vënë re COVID-19 po shkakton goditje në tru tek të rriturit në të 30-at dhe 40-at që nuk janë shumë të sëmurë prej infeksionit. Sipas ekspertëve, dita ditës po mblidhen shumë të dhëna që sugjerojnë se COVID-19 shkakton mpiksje gjaku në mënyra krejt të pazakonta gjë që […]