nga AgroWeb më 18 June, 2021

Rregullat Bazë Të Higjenës Personale – A ju Ndihmojnë të Ruheni nga Mikrobet?

Muajt e fundit higjena dhe pastërtia personale janë kthyer në kryefjalën e të gjithë botës. Përhapja e koronavirusit të ri është një shqetësim i vazhdueshëm. Rregulli bazë i ekspertëve për parandalimin e infeksionit me COVID-19 është ndjekia e një higjene të mirë personale dhe familjare. Përkujdesja ndaj vetes dhe higjena strikte është një hap thelbësor […]

nga AgroWeb më 16 March, 2021

Higjiena dhe Ushqimi – Këshillat e Mjekëve Për Ditë Sa Më të Sigurta

Distancimi social dhe higjena janë kryefjala e ditëve të fundit si e vetmja mënyrë për të mbajtur larg COVID-19. Kjo do të thotë qëndrim në shtëpi që në të shumtën e kohës po aplikohet  nga qytetarët, megjithëse në raste të caktuara duhet të dilni për pazar apo detyrime të ndryshme e të domosdoshme. Ekspertët thonë […]

nga AgroWeb më 23 March, 2020

Përhapja e COVID-19 – Sa të Rrezikuar Janë të Pastrehët

Kriza e koronavirusit  vazhdon e thellohet duke u përhapur e duke shkaktuar viktima në të gjithë botën. Pavarsisht këtij fakti, Shqipëria duket se është ende në fillimet e epidemisë, ku numri i të prekurve nuk i ka kaluar të 500-tat. Vendi është i gjithi i izoluar ashtu si dhe shumë shtete të tjera të Evropës […]

nga AgroWeb më 23 March, 2020

Situata e COVID19 – Më Shumë se 340 mijë të Infektuar

Koronavirusi COVID-19 vazhdon të infektojë njerëz anembanë globit. Nuk ka rëndësi mosha, gjinia apo vendi ku jeton ku virus mund të prekë këdo. Këtë ka shpjeguar edhe dy ditë më parë kreu i OBSH, Tedros në një dekkaratë për mediat. Kërkoj solidaritet nga moshat e reja dhe nga kushdo theksoi ai, sepse vetëm kështu mund […]