Nën 07, 2019

Shpërndaje

Sa më të Stinës, aq më tepër Natyrale

Na ka ndodhur të gjithëve që, kur konsumojmë perime që nuk janë të stinës, na duken si pa shumë shije dhe pa atë aromën e veçantë të freskisë. Domatet, patëllxhanat, kastravecat apo specat e dimrit duket sikur nuk ngjasojnë fare me ato të stinës kur prodhohen. Por, në bazë të kërkesës së tregut për t’i […]

Lexo më shumë

Nën 07, 2019

Shpërndaje

Ngjyruesit Ushqimorë – Si t’i Kontrolloni Etiketat

Çdo gjë natyrale për fëmijët tanë është më e mirë se një ushqim i modifikuar, me ngjyra e aroma joshëse. Lidhjet e ngjyruesve ushqimore me shkaktimin e shumë sëmundjeve, përfshirë edhe kancerin, i kanë detyruar organizatat ndërkombëtare të marrin masa për të detyruar prodhuesit të kontrollojnë me reptësi masën e ngjyruesve në ushqime. E pyetur […]

Lexo më shumë

Nën 07, 2019

Shpërndaje

Ferma e Shtëpisë – Rikthimi i traditës shqiptare

Të vendit apo të importuara; dyshimi lind natyrshëm mbi origjinën e produkteve në treg. Por shumëkush ka zgjedhur të ketë produkte më shumë se “të vendit”. Quhet bujqësi urbane. Do të thotë të mbjellësh atë çfarë do, aty ku jeton. Në Shqipëri ka qenë një praktikë e njohur dhe mesa duket po rikthehet. Mund të […]

Lexo më shumë