nga AgroWeb më 3 March, 2022

Si Sëmundja E Alzheimerit Prek Jo Vetëm Mendjen Por Edhe Trupin

Sëmundja e Alzheimerit është një çrregullim i pakthyeshëm i trurit, që njihet për ndikimin e tij shkatërrues në shëndetin mendor. Por përveç trurit shumë sisteme të trupit preken gjithashtu nga Alzheimeri. Edhe pse ende shumë gjëra rreth kësaj sëmundje mbeten ende një mister, ajo çfarë është e qartë është se me kalimin e kohës sëmundja […]

nga AgroWeb më 8 June, 2021

Ilaçi për Alzheimerin aprovohet nga Agjencia e Barnave, hera e parë në 20 vjet

Shtetet e Bashkuara aprovuan një ilaç të ri për sëmundjen e Alzheimerit, për herë të parë në 20 vjet. “Aducanumab” vë në shënjestër shkaqet e formës më të zakonshme të demencës sesa simptomat e saj. Agjencia amerikane për Ushqimin dhe Barnat, FDA, thotë se ka prova thelbësorë që ilaçi redukton pllakat amiloide beta të trurit, […]