nga AgroWeb më 12 September, 2022

Shtatë shenja që tregojnë se jeni më të zgjuar nga sa mendoni

Urtësia është aftësia për të përdorur inteligjencën, njohurinë dhe përvojën së bashku për të na ndihmuar të përballojmë dhe përshtatemi me situata të caktuara. Disa shenja mund t’ju tregojnë se jeni më të zgjuar nga sa mendoni. 1. Ju jeni të rreptë me veten Një nga gjërat që ju frustron më shumë është kur nuk […]

nga AgroWeb më 4 August, 2022

Të Flasësh me Veten është Shenjë Inteligjence

Mund të të ketë ndodhur edhe ty që po lexon këtë artikull. Mund ta kesh gjetur veten duke menduar me zë të lartë pavarësisht ambientit apo njerëzve që të rrethojnë. Mos u shqetëso, nuk ka asnjë problem. Sipas ekspertëve të folurit me veten është diçka shumë e mirë. E Folura Me Veten Dhe Rëndësia e […]

nga AgroWeb më 7 April, 2022

Karbohidratet – Arsyeja Pse Jeni Inteligjentë

A e keni pyetur ndonjëherë veten se pse truri ynë është kaq inteligjent? Po, do të thoni ju, e kam në gen. Po, e vërtetë, por është dhe nga karbohidratet që konsumojmë. Një studim i vitit 2017, ka treguar se karbohidratet janë arsyeja që qëndron pas zgjuarsisë tonë duke bërë që truri ynë të bëhet […]

nga AgroWeb më 13 October, 2021

Si ndikon Ndotja e Ajrit tek Shëndeti i Trurit

Ndotja e ajrit është tema kryesore në botë tashmë prej shumë vitesh. Të këqijat në organizëm njihen, mushkëritë dhe organet e brendëshme janë më të prekurat. Por a keni menduar ndonjëherë se çfarë kjo i shkakton trurit tuaj? Sipas eskpertëve në një qytet me shumë ndotje mund të shkaktojë një rënie domethënëse të inteligjencës tek […]