nga AgroWeb më 1 July, 2022

4 Rastet Kur Bananet Shkaktojnë Dhimbje Stomaku

Nëse u befasuat nga titulli mos u habisni. Bananet shkaktojnë dhimbje stomaku por jo tek të gjithë. Arsyeja përse ndodh kjo besohet se ka të bëjë me alergjinë e stomakut, një çregullim i sistemit tretës ose për shkak të një infeksioni. E fundit por jo për nga rëndësia është se dhimbja mund të shfaqet për arsye se […]

nga AgroWeb më 8 March, 2022

A Shkaktojnë Shqetësime Gastrike Frutat Që E Kanë Kaluar Pikun E Pjekjes?

Pjekja e frutave është një proces kompleks që përfshin ndryshime gjenetike që ndikojnë në strukturë, ngjyrë, shije, aromë dhe qëndrueshmërinë e frutave, si edhe në përmbajtjen e sheqerit dhe acidit organik. Frutat përmbajnë tre lloje të sheqernave natyrale, ato janë: Glukoza Saharoza Fruktoza Sasia e fruktozës tek frutat është më e lartë në krahasim me […]

nga AgroWeb më 3 March, 2022

Ndjeni Dhimbje Stomaku Pas Konsumit Të Frutave? – Njihuni Me Shkaqet Dhe Trajtimin

Frutat janë ato ëmbëlsira që mund t’i shijoni pa asnjë ndjenjë faji. Megjithatë disa individë ankohen se pas konsumit të frutave ndjejnë dhimbje stomaku. Shpjegimi më i mirë është ndjeshmëria ndaj fruktozës, llojit më të bollshëm të sheqerit tek frutat. AgroWeb.org ju njeh më tepër rreth simptomave, shkaqeve dhe se si të mund t’a trajtoni […]