kujdesi per bimet

5 Bimë Fantastike që Mund t’i Rrisni në Hije

Është e vështirë të mos i admirosh oborret dhe kopshtet e mbushura me gjelbërim dhe lule shumëngjyrëshe. Nëse gjithmonë keni...

Tri Këshillat për Kujdesin e Bimës së Domates

Kujdesi ndaj bimës është art më vete, pohojnë specialistët për AgroWeb.org. Së pari pjalmimi. Domatet e mbjella në serra në...

10 Gabimet më të Shpeshta që Bëni në Lidhje me Bimët e Shtëpisë

Për shumë persona ritja e bimëve është një njdesi tepër shpërblyese. Në fund të fundit, është mirë të kesh një...

5 Këshilla Kopshtarie për Kujdesin Gjatë Vjeshtës dhe për Muajt e Ardhshëm

Kujdesi për bimët duhet të jetë përgjatë gjithë vitit, veçanërisht në periudhat më të ashpra të tij. Që kopështi juaj...

Si Të Rrisni Barishtet Tuaja Të Preferuara Pranë Dritares Së Kuzhinës

Vendosja e disa vazove me barishte të ndryshme si për shembull nenexhik apo rozmarinë, pranë dritares së kuzhinës sjell natyrën...

Si të Mbillni dhe të Kujdeseni për Lulen e Parave

Pilea peperomiodes, e njohur edhe si lulja e parave, përbëhet nga gjethe të bukura dhe të pazakonta. Në Kinë, besohet...

Çfarë Duhet Bërë për Problemet me Gjethet e Bimëve në Kopshtin Tuaj?

Kur bimët vuajnë nga problemet me gjethet, gjethet e tyre mund të fillojnë të bien, ato mund të bëhen me...

Llojet e Livandës – Cilën të Kultivoni dhe si të Kujdeseni për Këtë Bimë

Kopshtarët e kanë kultivuar dhe rritur bimën livandës që nga koha romake. Kjo bimë shumëvjeçare është një burim shërimi, vaji...

Trëndafili i Dimrit – Si të Rrisësh në Mënyrën e Duhur Lajmëruesin e Pranverës

Asnjë kopsht nuk është i plotë pa disa nga bimët që lulëzojnë në fund të dimrit dhe fillim të pranverës....

Çfarë Mund të Bëni me Qumështin e Skaduar?

Shpesh kur shohim që data e skadencës në kutinë e qumështit tregon se ai ka skaduar, njerëzit nxitojnë ta hedhin...