nga AgroWeb më 28 January, 2022

Drejt “Zhdukjes” Kultivimi i Kërmillit – Përse Fermat Po Mbyllen?

Disa vite më parë numri i atyre që vendosën të investonin në një fermë kërmilli pësoi rritje të ndjeshme nën “joshjen” e një biznesi me fitim. Por gjatë rrugës jo të paktë ishin ata që u zhgënjyen duke e braktisur si aktivitet dhe sot sasia e kultivuar mbetet modeste. Të dhënat zyrtare nga Ministria e […]

nga AgroWeb më 5 January, 2018

Eksportet e Kërmillit që Pasurojnë Shqiptarët

Ideja e të ngrënit kërmill mund të mos ju pëlqejë, por kur vjen për të bërë biznes me to, gjërat ndryshojnë. Në Shqipëri biznesi i kërmijve është një ndër më të suksesshmit. Që nga viti 2000 gjithnjë e më shumë fermerë kanë nisur të hapin ferma kërmijsh. Kthimi i shpejtë i investimit e bën këtë […]