Mashurka

Mashurka të Skuqura në Tigan – Receta për një Pjatë të Lehtë dhe të Shijshme

Mashurkat e skuqura në tigan janë një pjatë e thjeshtë dhe e shijshme, ideale për stinën e pranverës, kur është...

Mashurka të Njoma për më Shumë Hekur në Organizëm

Mashurkat janë të pasura me hekur, ndaj rekomandohen gjerësisht për njerëzit që kanë pamjaftueshmëri të këtij minerali. Mashurkat janë gjithashtu...

Barbunja me Mish dhe Patate – Për një Drekë të Ngrohtë dhe Plot Vlera

Barbunjat apo siç njihen ndryshe mashurkat, janë një nga perimet me përmbajtje të lartë të hekurit. Ato këshillohen të përdoren...

Përse Duhet të Konsumoni sa më Shumë Mashurka të Verdha

mashurkat e verdha janë një ushqim fantastik dhe i pasur në vlera ushqimore. Një racion me mashurka të verdha përmban...

Si të Ruani dhe Ngrini Mashurkat për t’i Shijuar në Çdo Stinë

Mashurkat janë një prej perimeve më të shëndetshme. Por problemi me perimet sezonale është se nuk i shijon dot gjatë...

Mashurkat e Veçanta Mahune – Bishtajoret e Alpeve të Shqipërisë

Mashurkat janë pjesë e familjes së bishtajorëve dhe shquhen për vlerat e larta të hekurit që përmbajnë. Këto bimë janë...

Mashurkat e Freskëta – Dhurata e Fundvitit

Mashurkat janë një prej perimeve të gjelbra më të shëndetshme për njeriun. Tokat më pjellore të Shqipërisë me mashurka janë...