nga AgroWeb më 22 September, 2022

Pse Është i Rëndësishëm Ushqimi i Shëndetshëm Për Adoleshentët – Grupet Ushqimore Thelbësore

Adoleshenca përkufizohet si periudha midis moshës 10-19 vjeç, ku trupi kalon një zhvillim të shpejtë dhe ndryshime të mëdha. Gjatësia, pesha, muskujt, dendësia e kockave dhe organet si zemra, truri dhe mëlçia rriten në madhësi. Në fakt, 50% e peshës trupore të të rriturve fitohet gjatë adoleshencës. Për shkak se kjo është një periudhë e […]

nga AgroWeb më 1 February, 2022

Zakonet E Të Ushqyerit Që Dëmtojnë Shëndetin Tuaj Pas Të 60-tave

Pavarësisht nëse sapo keni hyrë në të 60-tat apo i keni mbushur tashmë, trupi juaj pëson shumë ndryshime. Për këtë arsye është shumë e rëndësishme të ushqeheni shëndetshëm dhe të ushtroheni rregullisht. Ju duhet të dini se ashtu siç ka me qindra zakone që ju ndihmojnë të kujdeseni për shëndetin, ashtu ka edhe disa që […]

nga AgroWeb më 25 February, 2021

Raporti i ri i OKB për mjedisin sugjeron ndryshime edhe në mënyrën e të ushqyerit

Nëpërmjet ndryshimit të klimës, humbjes së biodiversitetit dhe ndotjes, njerëzit po e shndërrojnë gjithmonë e më shumë Tokën në një planet të pabanueshëm. Për këtë arsye, bota duhet që të bëjë ndryshime drastike në shoqëri, në ekonomi dhe në jetën e përditshme, thotë raporti më i fundit i OKB-së për mjedisin. Në ndryshim nga raportet […]