nga AgroWeb më 20 Janar, 2020

Përse 10 Vitet e Ardhshme Janë Vendimtare për Planetin

Prej vitesh tashmë kyrefjala e shkencëtarëve, ambientalistëve, shteteve dhe organizatave ndërkombëtare është përkujdesja për planetin. Shqetësimi sa vjen e bëhet më serioz, duke marrë parasysh fushatat e panumërta mbi ndotjen nga gazrat në atmosferë apo plastika në dete e oqeane. Korrikun e vitit 2019 shkencëtarët dhanë lajmin se është regjistruar një nga muajt me temperaturat […]

nga AgroWeb më 5 Qershor, 2018

Dita Botërore e Mjedisit 2018 – Iniciativat në Shqipëri Kundër Ndotjes Nga Plastika

Në botë, rreth tetë milion ton mbeturina plastike përfundojnë në oqeane çdo vit. Në 2017, njerëzit në mbarë botën blinin një milion shishe plastike për minutë, 91% e të cilave nuk riciklohen dhe shkaktojnë ndotje të sistemeve natyrore duke kërcënuar peshqit, zogjtë dhe kafshët detare, dhe më pas hyjnë në zinxhirin ushqimor me efekte ende […]