nga AgroWeb më 4 August, 2022

Si të Largoni Sheqerin e Tepërt nga Trupi – Ushqimet e Duhura

Me diabetin si një kërcënim të vazhdueshëm për shëndetin nevoja për të qënë të kujdesshëm është gjithnjë e rëndësishme. Sheqeri njihet si një nga armiqtë kryesorë të sëmundjes së diabetit dhe shumë problemeve të tjera shëndetësore. Ndaj edhe evitimi sa më i shumtë i tij do të sillte vlera shumë të mira për trupin. Në […]

nga AgroWeb më 26 May, 2022

7 Arsye Pse po Djersisni më Shumë se Zakonisht

Djersitja mund të ndodhë për shumë arsye dhe një nga më të zakonshmet lidhet me temperaturat e ngrohta. Megjithatë djersitja mund të ndodhë edhe për shkak të disa problemeve të ndryshme me shëndetin. AgroWeb.org ju njeh me nëntë arsye se pse djersiteni më shumë se zakonisht dhe çfarë mund të bëni për këtë. Jeni të […]

nga AgroWeb më 28 April, 2022

Mënyrat E Sakta Natyrale Kundër Ngrirjes Së Qafës 

Dhimbja e qafës, mpirja dhe bllokimi i muskujve të saj është një nga problemet më të shpeshta që prek secilin prej nesh. Kryesisht ftohja e muskujve të qafës, tensionet nervore apo emocionale, stresi, qendrimi për një kohë të gjatë ulur apo në këmbë shkaktojnë ngërçe tek qafa, e cila i refkleton ato në dhimbje shpesh […]

nga AgroWeb më 15 February, 2022

Terapia gjenetike heq nga transfuzioni 90% të talasemikëve

Të paktën 90% e pacientëve me beta talasemi, të trajtuar me terapi gjenetike, që korrigjon gabimin që qëndron në themel të sëmundjes, nuk kanë nevojë për transfuzion për të paktën një vit. Ky është rezultat i një studimi të kryer në nëntë qendra, përfshirë spitalin ”Bambino Gesù” në Romë, botuar në ”New England Journal of […]

nga AgroWeb më 3 February, 2022

Çfarë Po Përpiqet T’ju Tregojë Trupi Nëse Duart Tuaja Janë Gjithnjë Të Ftohta?

Është normale që duart të jenë të ftohta kur jeni jashtë në dimër ose në një ambient të ftohtë. Por kur kjo ndjenjë ju shoqëron gjithnjë atëherë trupi juaj mund të jetë duke ju diktuar diçka tjetër. AgroWeb.org ju njeh me pesë nga shkaqet më të zakonshme të ftohjes së duarve, kur ia vlen të […]