nga AgroWeb më 27 Mars, 2020

Rastet Kur Kolla Sinjalizon Probleme me Zemrën dhe Disa Kura Natyrale

Kolla është mekanizmi më efikas i trupit për të nxjerrë çdo substancë që futet në mushkëri dhe acaron rrugët e frymëmarrjes. Megjithatë, nëse ajo është e vazhdueshme dhe duket sikur nuk ka të sosur, mund të sinjalizojë një problem më serioz. Në disa raste, kollitja e vazhdueshme mund të shkaktohet nga azma ose nga problem […]

nga AgroWeb më 5 Mars, 2020

Gripi Sezonal Ndikon në Shtimin e Infarkteve – Kujdesi që Ju Duhet

Gripi për një kohë të gjatë është lidhur me rritjen e rrezikut të provokimit të sëmundjeve të zemrës. Gjithsesi nuk ka pasur të dhëna të sakta të saktë se si ndikon gripi tek njerëzit me këto probleme. Një studim i ri tregoi së fundmi se personat me probleme zemre kanë më shumë mundësi të pësojnë […]

nga AgroWeb më 5 Qershor, 2019

Shtohen Rastet e Sëmundjeve të Zemrës – Cilat janë Qytetet Më Të Prekura në Shqipëri

Sëmundjet e qarkullimit të gjakut janë shkaktari kryesor i vdekjeve në vendin tonë, por disa qytete shihet se kanë prevalencën më të lartë të jetëve të humbura nga simptomat kardiovaskulare. Sipas të dhënave të INSTAT për vdekjet nga sëmundjet e qarkullimit të gjakut, të përpunuara nga Monitor në raport me popullsinë, në vitin 2018 qytetet […]

nga AgroWeb më 26 Dhjetor, 2017

Nervat në Trafik Dëmtojnë Zemrën – Mësoni Shkaqet e Përditshme

Lexuesit e AgroWeb.org janë informuar rregullisht mbi mënyrat për mbrojtjen e zemrës dhe fuqizimin e këtij organi të rëndësishëm. Një regjim i keq ushqimor dhe mungesa e aktivitetit fizik e dëmton zemrën. Megjithatë, këto nuk janë të vetmet që rrezikojnë shëndetin e saj. Shkaktarët e Një Ataku Në Zemër Më poshtë do të mësoni për […]