nga AgroWeb më 2 March, 2022

Pse pandemia ka shumëfishuar çrregullimet e gjumit?

Tradhti, rënie flokësh dhe shumë mankthe të tjera. ”Ky është  katalogu i ëndrrave të përjetuara gjatë pandemisë së Covid-19”, shkruan gazeta italiane ”Il Corriere”. Luigi De Gennaro, profesor i psikofiziologjisë së gjumit në Universitetin La Sapienza të Romës, krahasoi ëndrrat e pak më pak se 600 njerëzve të infektuar me SARS-CoV-2 me po aq të […]

nga AgroWeb më 2 February, 2022

Ushqimi Sipas Moshës – Produkte Me Hekur Për 40 Vjeçarët

Kur kapin të dyzetat, shumë njerëz e marrin shëndetin e mirë për të mirëqenë. Shpesh anashkalojnë rëndësinë e të ngrënit shëndetshëm dhe të stërvitjes, apo edhe ecjes në natyrë. Por teksa vitet kalojnë, ushqimi i mirë dhe aktiviteti fizik i rregullt bëhen shumë të rëndësishme. Ndërsa në ushqim i pasur me antioksidantë do t’ju ndihmojë […]