nga AgroWeb më 20 May, 2019

Tonelata Vaj Palme dhe Qumësht Pluhur Gjenden Në Fabrikën e Qumështit në Divjakë

Autoriteti Kombëtar i Ushqimit, (AKU) për shkeljet e konstatuara me qumështin pluhur dhe vajin e palmës, ka gjobitur me 500,000 lek fabrikën e qumështit në Divjakë.  AKU bën të ditur se, me synim mbrojtjen e shëndetit dhe interesit të konsumatorit nga praktikat falsifikuese ose mashtruese të keq deklarimit apo mos deklarimit të përdorimit të yndyrave […]

nga AgroWeb më 29 October, 2017

Nga Lëngu në Pluhur – Rruga e Qumështit

Në 100 vitet e fundit, qumështi ka kaluar një sërë etapash për të arritur tek tryeza e konsumatorit. Dikur lopët, delet, dhitë barisnin të lira nëpër fusha duke dhënë nivelin maksimal të vitaminave dhe mineraleve në qumështin e freskët e të papërpunuar. Sot me rritjen e popullsisë dhe nevojën e madhe për ushqim, edhe qumështi […]