nga AgroWeb më 6 June, 2022

Sëmundja e Parkinsonit – Fara e Susamit Një Kurë Parandaluese

Rreth 1 milion njerëz në Shtetet e Bashkuara dhe 10 milion njerëz në të gjithë botën, vuajnë nga Parkinsoni. Ky është çrregullimi i dytë më i zakonshëm neurodegjenerues pas sëmundjes së Alzheimerit. Sëmundja e Parkinsonit është një çrregullim progresiv i trurit, që prek neuronet që prodhojnë dopaminë. Simptomat e sëmundjes së Parkinsonit zhvillohen gradualisht. Ato […]

nga AgroWeb më 16 May, 2022

Parkinsoni po Kthehet në Sëmundje të Shekullit – Arsyet e Rritjes dhe Ushqimet më të Mira

Ekspertët kanë shprehur shqetësim në lidhje me përmasat e frikshme të përhapjes së sëmundjes së Parkinsonit. Kjo sëmundje ka të bëjë me një çrregullim të sistemit nervor dhe zakonisht prek moshën e tretë. Pikënisja e kësaj sëmujndjeje është mosha 60-65 vjeç. Ajo prek shumë pjesë të sistemit qendror nervor dhe simptomat e saj zhvillohen mjaft […]

nga AgroWeb më 12 April, 2022

Identifikohen Dy Shenja Të Reja Të Parkinsonit – Çfarë Tregojnë Studimet

Studimi në të cilin AgroWeb.org është bazuar, është i pari studim në Britaninë e Madhe, që shqyrton çrregullimin neurodegjenerativ në një popullatë të larmishme. Studiuesit zbuluan se as përkatësia etnike dhe as statusi socio-ekonomik, nuk ishin të lidhura me rrezikun e zhvillimit të sëmundjes së Parkinsonit. AgroWeb.org ju njeh më poshtë me këtë studim, i […]

nga AgroWeb më 19 June, 2021

Zbulimet e Reja – Faktorët e Rrezikut Për Sëmundjen e Parkinsonit

Një studim i realizuar nga mjekët e shërbimit të neurologjisë në Qendrën Universitare Spitalore Nënë Tereza, rezulton se prevalenca e sëmundjes së Parkinsonit në Shqipëri dy vite më parë ishte 8 persona për 1000 banorë. Çfarë Është Sëmundja e Parkinsonit? Sëmundja e Parkinsonit prek sistemin nervor qëndror dhe ka si bazë humbjen e qelizave të […]

nga AgroWeb më 5 May, 2021

Si Ta Parandaloni – Parkinsoni, Sëmundja që Mposht Njeriun

Parkinsoni cilësohet si sëmundja që frenon gjithë zhvillimin motorik në trupin e njeriut duke e ngadalësuar atë dhe e çuar në paralizë Sëmundja e Parkinsonit është një sëmundje kronike progresive, degjenerative që prek sistemin nervor duke shkaktuar humbjen e lëvizjeve të vetëdijshme dhe funksioneve të pjesshme ose të plota të trupit. Simptomat e kësaj sëmundjeje […]

nga AgroWeb më 25 February, 2021

Shkencëtarët më pranë të kuptuarit të sëmundjes së Parkinsonit

Një informacion i ri i zbuluar nga studiuesit e Universitetit të Kembrixhit mund të shënojë një hap jetik në të kuptuarit e sëmundjes së Parkinsonit, një çrregullim neurologjik dobësues, sipas hulumtimit të ri. Një letër e botuar sot në revistën “Nature Communications” përshkron atë që universiteti thotë se është “prova bindëse e re” në lidhje […]