Teshtima

Çaji i Sherebelës dhe Hithrës Kundër Alergjive të Stinës

Alergjia mund të përshkruhet si një reagim jo normal i sistemit imunitar ndaj një substance që jo domosdoshmërisht është e...

Fati në Teshtimën Tënde, 5 Mite dhe Bestytni Argëtuese

Teshtima është një reagim fizik universal i organizmit të njeriut që pavarësisht shkakut, gjithnjë përmbyllet me fjalën “shëndet” dhe më...

Mënyrat Natyrale si të Ndaloni Teshtimën

E ndërsa teshtima është një fenomen që çdokush  e has në përditshmërinë e tij, krahas besdizë dhe sikletit ajo shkakton...

Gripi dhe i Ftohti nuk Ngjiten nga e Puthura – Lexoni Gjithçka Duhet të Dini

Idea e puthjes së dikujt të prekur nga gripi mund të duket e sikletshme sidomos për shkak të frikës se...

Përse Duhet të Themi ‘Shëndet’ pas Teshtimës?

Çdo teshtimë, e heshtur apo zhurmuese, përmbyllet me fjalën “shëndet” dhe më ndiqet nga urimi “shëndet paç.” Këto fjalë e...

A e Dini Arsyen Përse Teshtini Shumë Herë Radhazi?

Teshtimat janë metoda e trupit për nxjerrjen e irrituesve si pluhuri, poleni ose mikrobet nga hunda dhe fyti. Trurit i...

Arsyeja e Rrezikshme Shëndetësore Pse Nuk Duhet ta Mbani Teshtimën

Kur vjen puna tek teshtima, njerëzit ndahen në kategori: ata që teshtijnë fort dhe hapur dhe ata që e mbajnë...

A Mund Të Sëmuremi Nëse Dikush Kollitet Pranë Nesh?

Një kollë e vetme mund të lëshojë në ajër minimalisht 3000 stërkla me gjurmë virusi apo bakteresh me një shpejtësi...