nga AgroWeb më 15 September, 2020

A Po Vuan Nga Trauma e Pandemisë? – Ja Cilat Janë Simptomat

Psikiatrët në Shtetet e Bashkuara thonë se pandemia e COVID-19 ka të gjitha karakteristikat e një traume të fortë me pasoja në shëndetin fizik dhe emocional të shumë njerëzve. Ajo rrezikon më shumë disa kategori njerëzish përfshirë fëmijët. Ndikimet e traumës së patrajtuar janë shumë të gjata në kohë dhe tepër negative, që do të […]

nga AgroWeb më 1 December, 2019

Çrregullimet e Gjumit Pas Tërmetit – Luftoni Ankthin Duke u Kujdesur për Veten

Ankthi dhe paniku në rastet e fatkeqësive natyrore si ai i tërmetit shkatërrimtar që goditi të martën e kaluar Shqipëri është një efekt i pritshëm psikologjik. Sidomos, për personat që kanë përjetuar intensitetin e fortë të lëkundjeve e për rrjedhoje dëmet e shkaktuara në jetët njerëzore dhe materiale gjithashtu. Ndijesia e pasigurisë në ditët në […]