nga AgroWeb më 18 November, 2020

Domatet Shqiptare – Më Të Kërkuarat në Tregjet Evropiane

Prodhimet bujqësore shqiptare gjithnjë e më tepër po gjejnë vend në tregjet europiane. Ministri i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Blendi Çuçi deklaroi sot se eksporti i fruta-perimeve shqiptare është një realitet që flet vetë për transformimin e madh që ka pësuar sektori bujqësor vit pas viti, falë politikave tona në mbështetje të sipërmarrjeve private dhe […]

nga AgroWeb më 23 June, 2020

Tregjet e Huaja rrisin Kërkesën për Gështenjat Shqiptare

Zona veriore e vendit ka hapësirën më të madhe të mbjellë me gështenja në gjithë Shqipërinë. Kërkesa në rritje e tregut të huaj për këtë produkt, e ka kthyer gështenjën në një ekonomi shtesë për të ardhurat e familjeve që merren me këtë aktivitet. Rrethi i Tropojës ka masivin më të madh të gështenjave në […]

nga AgroWeb më 5 June, 2020

Bamjet e Shqipërisë – Më të Mirat e Stinës me Vlera të Mrekullueshme

Të freskëta, natyrale plot shije e vlera shëndetësore, bamjet janë padyshim më të mirat e stinës dhe sapo kanë dalë në treg. Këtë vit, sipërfaqe të tëra toke janë mbjellë masivisht me bamje nga fermerë të ndryshëm në shumë zona të vendit. Perspektiva e favorshme për tregun vendas si dhe për t’i eksportuar ato drejt […]