nga AgroWeb më 28 August, 2018

Çaji Shqiptar i Malit në Librin e Kuq të Specieve të Rrezikuara

Shqipëria përballet me nivelin më të lartë të humbjes së bimësisë së rrallë në Evropë. Një raport i PNUD-it mbi Menaxhimin e Ekosistemit në Basenin e Liqenit të Prespës tregon se çaji shqiptar i malit (Sideritis Raeseri) është një nga bimët më të rrezikuara në Shqipëri. Në këtë raport theksohet se, në listën e Specieve të […]

nga AgroWeb më 8 May, 2018

Suxhuku i Gjakovës – Krenaria e Cilësisë Kosovare në Evropë dhe Amerikë

Produktet autentike shqiptare po tërheqin gjithnjë e më shumë vëmendjen e kujtdo që adhuron ushqimet me shije të mirë dhe unike. I tillë është padyshim suxhuku i Gjakovës. Aroma fantastike, shija e plotë dhe pikante e kanë bërë atë një nga produktet më të preferuara dhe më popullore në trevat e shqiptarëve. Si një mall […]

nga AgroWeb më 12 April, 2018

Më të Kërkuarat – Evropa Zbulon Shijen e Vërtetë nga Fruta dhe Perimet Shqiptare

Si shija e prodhimeve shqiptare nuk ka. Ndaj dhe, që bujqësia është kthyer në trend dhe në një minierë ari kjo është e dukshme. Kjo, faktuar edhe nga shifrat në rritje. Interesi i tregut evropian për fruta perimet shqiptare po vjen gjithnjë e në rritje, kjo falë shijes së mirë, cilësisë dhe standardeve që produktet […]