nga AgroWeb më 23 December, 2021

Vaksina kundër gripit redukton edhe rrezikun e Covid-19

Vaksina kundër gripit duket se është në gjendje të zvogëlojë rrezikun e infeksionit Sars-CoV-2 me 14%, sugjerohet nga analiza e studimeve vëzhguese që përfshijnë Italinë, Spanjën, Izraelin dhe SHBA, të publikuara në revistën ”Vaccines”. ”Në rast se infeksioni ndodh, atëherë do të ketë një Covid-19 më pak serioz”, deklaroi presidenti i Shoqatës Italiane të Gerontologjisë […]

nga AgroWeb më 15 October, 2021

A Është E Sigurt Të Bësh Vaksinën Kundër COVID Dhe Të Gripit Në Të Njëjtën Kohë?

“Ne besojmë se vaksina e gripit është shumë e rëndësishme në kontekstin e vazhdueshmërisë së aktivitetit të COVID-19,” tha në një intervstë Lisa A. Grohskopf, një zyrtare e CDC. Lisa A. Grohskopf e shpreh se edhe pse sezoni i gripit gjatë vitit të kaluar ishte pothuajse inekzistent, këtë vit po vihet re rikthimi i viruseve […]