nga AgroWeb më 4 February, 2022

OBSH: Nëntipi i Omicron BA. 2 është zbuluar në pesë vende afrikane

Një nënvariant i llojit të virusit Omicron i njohur si “BA.2” është gjetur në pesë vende afrikane, tha sot një shkencëtare e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, duke shtuar se ishte e shqetësuar për këtë zhvillim. “BA.2 është regjistruar në pesë vende, përkatësisht në Botsvana, Kenia, Malavi, Senegal, si dhe në Republikën e Afrikës Jugore”, tha […]

nga AgroWeb më 16 August, 2021

Variantet e Covid-19: A janë vërtet shqetësues?

Përhapja e SARS-CoV-2 ka prodhuar një sërë variantesh, që janë emërtuar sipas alfabetit grek – sistem ky i përdorur nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, që ka për qëllim të vëzhgojë mutacionet e reja shqetësuese të virusit, që shkaktojnë sëmundjen COVID-19. Disa prej varianteve kanë bërë që virusi të gjejë mënyra më të mira për të […]